De online webshop voor trouwringen en verlovingsringen
Ga terug naar Blogs
Hulp bij diamanten

Een diamant in een ring laat de ring stralen! Wie wilt dat nu niet? In deze blog gaat Trouwringen Design u helpen bij de diamantenkeuze! Want wat is nu precies het verschil tussen de verschillende opties? 

Onze opties

Bij Trouwringen Design kunt u kiezen uit de volgende opties:

  • Zirkonia;
  • Laboratorium diamant;
  • Diamanten W/SI;
  • Diamanten TW/VS.

Deze opties zijn gesorteerd op prijs van laag naar hoog. Maar wat houden deze 4 opties nu precies in en voor welke soort diamant kunt u het beste kiezen? Wij gaan per optie in op de voor- en nadelen van dat soort! 

Let wel: niet bij iedere ring zijn alle 4 opties mogelijk. In stap 3 van uw favoriete ring kunt u vinden welke optie bij die specifieke ring van toepassing is. 

Zirkonia

Zirkonia is een kunstmatige steen en wordt dus door de mens gemaakt. Daarom is een zirkonia geen echte edelsteen, want een echte edelsteen vloeit voort uit de natuur. Doordat zirkonia in grote hoeveelheden gemaakt wordt is het altijd kleurloos. De steen bevat geen imperfecties, kleurverschil etc. wat bij een diamant, gevonden in de natuur, wel het geval is. 

Doordat zirkonia op grote schaal wordt geproduceerd en veel minder schaars is dan diamanten, is zirkonia ook goedkoper! Deze budgetproof steen is betrekkelijk hard en daarom redelijk krasbestendig, hoewel een echte diamant wel minder snel slijtage heeft. Als u gaat voor een grote steen in zirkonia dan beschadigt deze wel sneller en wordt de steen door dagelijks dragen dof. 

Voordelen: goedkoper, krasbestendig, zuivere steen doordat het kunstmatig is gemaakt.

Nadelen: niet uit de natuur, straalt minder dan diamant, beslaat bij hitte, zwaarder in gewicht.

Laboratorium diamant

De naam zegt het al, deze diamant heeft als vindplaats het laboratorium. Het proces van een natuurlijke diamant wordt nagebootst in een laboratorium. Waarom? Dit is minder belastend voor het milieu dan een natuurlijke diamant die gewonnen moet worden in de mijnen. Het verschil tussen een laboratorium diamant en diamant is, zelfs met loep, bijna niet te onderscheiden. 

Voordelen: ecologisch verantwoord, goedkoper dan diamant, identiek aan diamant.

Nadelen: Niet uit de natuur. 

Diamant W/SI 

Hoe kleurlozer de diamant, des te kostbaarder en zeldzamer deze diamant is. Deze diamant heeft als benaming Wesselton / Slightly Included. De benaming Wesselton gaat over de kleur. Het wordt ook wel aangegeven met gradatie 'H'. De diamant hangt dan dicht tegen kleurloosheid aan en is van hoge kwaliteit. 

Het gedeelte SI staat voor 'Slighty Included' en gaat over de zuiverheid van de diamant. Dit houdt in dat er weinig zichtbare inclusies zijn. Ingewikkeld hè? Het betekent dat de imperfecties pas zichtbaar zijn als het 10 keer wordt vergroot. 

Voordelen: edelsteen gedolven uit de natuur, bijna kleurloos, hoge kwaliteit, voor mensen zijn de imperfecties niet zichtbaar

Nadelen: bij vergroting (x10) imperfectie zichtbaar. 

Diamant TW/VS

Dit is dé diamant van de meest hoogwaardige kwaliteit bij Trouwringen Design. De diamant heeft als benaming Top wesselton / Very Sligthed Included. De benaming Top Wesselton gaat over de kleur. Het wordt ook wel aangegeven met gradatie 'F' of 'G'. De diamant is kleurloos en extreem transparant. 

Het gedeelte VS staat voor Very Sligthed Included en gaat over de zuiverheid van de diamant. Dit houdt in dat er weinig zichtbare inclusies zijn. Eenvoudiger gezegd betekent dit dat de imperfecties zo goed als niet waarneembaar zijn, zelfs niet wanneer ze 10 keer worden vergroot. 

Voordeel: edelsteen gedolven uit natuur, kleurloos, imperfecties ook bij vergroting niet zichtbaar

Nadeel: kostbaar

Wat betekent het caraat van de diamant?

Onder het kopje meer informatie van uw geselecteerde ring vindt u allerlei informatie over de specificaties van de ring. De informatie over diamanten is in vaktaal neergezet en dat gaan wij nu heel makkelijk aan u uitleggen. 

Onder soort stenen kunt u (indien mogelijk bij de ring) één van de 4 opties kiezen die hierboven uitgelegd zijn.

Vervolgens volgt informatie over het aantal stenen. Wij leggen dit uit aan de hand van een voorbeeld. 3 x 0.03 crt. Het getal voor x is het aantal stenen, dus in totaal komen in deze ring 3 stenen. Elke steen is 0.03 caraat. Caraat is een eenheid voor het gewicht van de steen en hoe meer caraat, hoe groter de steen is! Een logisch gevolg daarbij is dat meer caraat, ook prijziger is. In totaal zullen deze diamant dus een totaalgewicht van 0.09 caraat hebben. 


Ga terug naar Blogs