De online webshop voor trouwringen en verlovingsringen
Ga terug naar Blogs
Bepaal uw ringmaat

Bent u op zoek naar trouwringen en heeft u een prachtige ring gevonden bij Trouwringen Design? Leuk om te horen! Maar welke maat moet u bestellen? Op deze manieren komt u erachter welke ringmaat u heeft! 

Belangrijke tips om fouten te voorkomen

  1. Een ring heeft 2 maten: de binnenringmaat en de omtrek. Deze zijn beide in millimeter weergegeven. In de volgende opties leggen we uit welke van de twee u opmeet.
  2. Meet de vinger op waaraan u uw (trouw)ring wilt dragen. De linker ringvinger kan namelijk verschillen t.o.v. de rechter ringvinger. Dus denk na aan welke hand u uw (trouw)ring wilt dragen en meet die ringvinger op.
  3. Meet uw vinger op op een neutraal moment van de dag en bij kamertempratuur. De omvang van uw vinger wordt namelijk bepaald door tempratuur (warm, koud) en omstandigheden (zwangerschap, zwaar werk, ziekte of hormonen)
  4. Wij hebben op You-Tube ook een film geüpload waarin wij instructies geven bij het opmeten van uw ringmaat. Bekijk hier het instructiefilmpje. Zoek op: How to: ringmaat opmeten Trouwringen Design.

Met deze tips in uw achterhoofd geven we u nu een aantal opties.

Hoe meet ik mijn ringmaat op?

We maken onderscheid in 2 verschillende opties, namelijk: Heeft u al een passende ring of heeft u nog geen passende ring.

Optie 1: Passende ring

Stap 1
Heeft u een passende ring in huis die qua maat goed zit? Haal dan de ring van uw vinger en leg de ring neer op het liniaal of meetlint. Meet de doorsnede van de binnenkant van de ring. Meet de rand van de ring dus niet mee.

Stap 2
Om de maat van de passende ring nauwkeuriger op te meten, hebben wij een ringenbos + maatstok bijgeleverd. voor een passende ring kunt u de maatstok gebruiken. U schuift de passende ring van uzelf op de maatstok en drukt de ring goed aan totdat het klemt. Bij het punt waar u klemt meet u de maat af. Noteer de maat en maak een foto van de ring op de maatstok.

Optie 2: Geen passende ring

Heeft u geen passende ring in huis? Gebruik dan de ringenbos en maatstok die wij hebben bijgeleverd om uw maat te bepalen.

Stap 1
Allereerst pakt u een handcrème en smeert u uw ringvinger in. Dit is belangrijk omdat de ringen aan de ringenbos van plastic zijn. Zo raakt u vinger niet geïrriteerd en blijft de vinger de huidige omtrek houden.

Stap 2
Ten tweede pakt u de ringenbos en probeert u een aantal ringen om uw vinger. Dit doet u net zo lang totdat u het gevoel hebt dat het de juiste maat is. Aan de zijkant van de ring ziet u de maat staan, noteer deze. Is uw vinger opgezwollen geraken van het passen? Leg dan de ringenbos even weg en probeer het na een aantal uren nog een keer. Met een opgezwollen vinger meten, geeft niet de juiste maat namelijk.

Stap 3
Ten derde kunt u de plastic ring van de ringenbos aan de maatstok schuiven om te controleren of de maat van de plasticring uit de ringenbos overeenkomt met de maat op de maatstok. Maak hiervan een foto. Klopt dit? Super! U heeft uw ringmaat gevonden.

Twijfelt u over uw ringmaat?

Twijfelt u nog over uw ringmaat? Neem dan telefonisch contact met ons op. Trouwringen Design helpt u graag verder met het vinden van de juiste maat. Wij kunnen dan een ringenbos sturen om de juiste maat te bepalen. 

 


Ga terug naar Blogs