De online webshop voor trouwringen en verlovingsringen
Ga terug naar Blogs
Alles over materialen

Bent u op zoek naar trouwringen en wilt u graag weten in welke materialen trouwringen beschikbaar zijn? Super om te horen! Trouwringen Design biedt de volgende materialen aan

Het nr. 1 materiaal = GOUD!

Tuurlijk! Het nr. 1 materiaal voor een trouwring. In verschillende kleuren: witgoud, geelgoud en roodgoud. Én in verschillende goudgehaltes: 8, 9,14 en 18 karaat goud. Ook kan goud met veel materialen worden gecombineerd.

8, 9, 14 of 18 karaat goud?

Een gouden trouwring kunt u kopen in verschillende goud gehaltes, namelijk: 8, 9,14 of 18 karaat. Des te hoger het aantal karaat is, des te meer goud er in de ring is verwerkt. Vandaar dat 18 karaat trouwringen duurder zijn dan 8 karaat trouwringen. De meeste bruidsparen kiezen trouwringen van 14 karaats goud. De goudgehaltes zijn voorzien van keurtekens, dus daaraan kunt u herkennen hoeveel karaat goud uw ring bevat. Zo heeft een 14 karaat gouden trouwring het keurteken 585. Herkenbaar?

Goud in 3 kleuren?!

Ja, dat leest u goed! Goud is verkrijgbaar in 3 kleuren: Geelgoud, witgoud en roodgoud. Maar hoe komen die kleuren dan tot stand? Wij leggen het eventjes voor u uit!

  •  Legering geelgoud: In deze goudlegering zijn de volgende metalen toegevoegd: 60% goud, 20% koper en 20% witte metalen (zilver en platina). Des te hoger het goudgehalte des te donkerder de gele kleur is.
  • Legering witgoud: In de legering van witgoud bestaat 60% uit goud, 30% uit palladium en 10% uit zilver.
  • Legering roodgoud: In deze goudlegering is meer koper dan zilver toegevoegd en daardoor ontstaat er een rode kleur. In percentages ziet deze legering er zo uit: 60% goud, 30% koper en 10% witte metalen.

Veel trouwringen bestaan ook uit 2 kleuren: dit wordt bicolor genoemd! Deze gave combinatie maakt de ring wat speelser en unieker!

Platina

Maak kennis met de koning van witte metalen: Platina! We spreken hier over platina. Platina trouwringen worden aangeboden in 2 legeringen.

  • Platina 950: Dit betekent dat 95% uit zuiver platina bestaat. De voordelen zijn: minder krasgevoelig, harder materiaal en een spierwitte kleur. Het nadeel is het hoge prijskaartje dat aan deze legering hangt.
  • Platina 600: Bij deze legering bestaat 60% uit platina en 40% uit andere witte metalen. Hierdoor is de kleur wel donkerder. Stoer toch?

Of combinaties mogelijk zijn bij platina? Zeker weten! Perfect te combineren met bijvoorbeeld goud!

Palladium

De kleur van palladium is net als platina een zilverwitte kleur. Het grootste verschil tussen platina en palladium is het gewicht en de prijs. Trouwringen van palladium zijn dan ook lichter dan platina en veel goedkoper! Palladium trouwringen worden ook aangeboden in 2 legeringen:

  • Palladium 950: Dit betekent dat 95% uit zuiver palladium bestaat. De voordelen zijn: minder krasgevoelig, harder materiaal en een witte kleur. Het nadeel is het hoge prijskaartje dat aan deze legering hangt.
  • Palladium 600: Bij deze legering bestaat 60% uit palladium en 40% uit andere witte metalen. Hierdoor is de kleur wel donkerder. Stoer toch?

Wat is het voordeel van palladium trouwringen? Dat dit een anti allergeen trouwringen materiaal is. Ohja, nog een pluspunt: Ideaal in combinatie met andere materialen.

Titanium

Gaat u voor een stoere trouwring en bent u op zoek naar een grijze kleur? Ga dan voor titanium trouwringen. Heeft u een huidallergie? Titanium trouwringen zijn anti allergeen! Zeer sterk en superlicht. Doordat ze superlicht zijn,voelen ze comfortabel aan. En de prijs van titanium is ook super aantrekkelijk. Klein aandachtspuntje: een titanium ring kan niet groter of kleiner worden gemaakt.

Carbon

Gaat u voor nog stoerder en wilt u zwarte trouwringen? Dan is carbon echt het perfecte materiaal. Vooral de mannen vinden dit stoere donkere materiaal erg mooi. Maar wat kiest u dan voor de bruid? Carbon is perfect te combineren met goud of platina. Dit gebeurt nagenoeg ook altijd! Zo brengt u modern en stoer in 1 trouwringen set! 

Zilver

Vaak krijgen wij de vraag of we ook zilveren trouwringen verkopen. Trouwringen Design is hier niet zo'n voorstander van. Zilver is een heel zacht edelmetaal, hierdoor komen er snel krasjes op en vervormt de ring sneller. Ook verkleurt zilver sneller. Tegenwoordig worden zilveren trouwringen vaak wel eerst gerhodineerd om het zwarte afgeven te voorkomen. Zilver is wel heel betaalbaar en daarom wel leuk om als relatieringen of vriendschapsringen te dragen! Maar voor een trouwring dat jarenlang meegaat adviseren wij dus om geen zilveren ring te kiezen. 

Keramiek

Het bijzondere materiaal keramiek is zeer uniek en erg mooie te combineren met titanium of goud. Keramiek is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van wit tot hemelsblauw!

Tantaal

Tantalium is nog een redelijk nieuw materiaal voor trouwringen. Houdt u van een stoer materiaal met een donkere of grijze kleur? Dan is dit materiaal zeer geschikt voor u. Het materiaal is zwaar en hard. Uitermate geschikt voor een trouwring dus! Ook tantaal wordt geregeld gecombineerd met goud om een gaaf kleurcontrast in de ring te brengen.

Wood king

Houdt u van iets aparts? Wij stellen u graag het Wood king materiaal voor! U kunt namelijk gaan voor trouwingen van hout. Deze wood king trouwringen worden wel altijd gecombineerd met een ander materiaal: bijvoorbeeld goud, platina, titanium of palladium. Kunnen deze ringen dan wel tegen water? Jazeker, de ringen zijn van speciaal ecologisch verbouwd hardhout. Ga jij voor een Wood king trouwring? 

Ruthenium

Dit gave materiaal behoort zich ook tot de platinagroep. Ruthenium wordt vaak gecombineerd met andere edelmetalen om een gaaf contrast in de ringen te krijgen. Het is een donkerder metaal dat neigt naar grijs en geeft een stoere uitstraling!

Combinaties

We hebben het al meerdere keren aagegeven, maar al deze te gekke materialen zijn perfect om te combineren. Er zijn twee mogelijkheden om te combineren:

  • Combineren van kleuren: Hoe gaaf is het om geel én wit in uw trouwring te hebben! Of rood én wit! We like it. het zorgt voor een leuke afwisseling en maakt een ring echt uw ring!
  • Combineren van materialen: Voor een gaaf contrast is het leuk om materialen te combineren. Het ene materiaal is net wat donkerder dan het andere materiaal en dat zorgt voor een speels effect. Ook handig om te gaan voor een combinatie wanneer u niet kiezen kan of als u en uw aanstaande een andere stijl hebben. Grapje, haha.

 


Ga terug naar Blogs